Îmbrăcăminte, Producători

Noi articole vestimentare realizate manual, simplu de comandat online

Noi articole vestimentare realizate manual

Un nou producător din România s-a alăturat inițiativei stilulmeu.ro, ajungând mai ușor la publicul țintă prin intermediul platformei noastre de comerț online. Este vorba despre Traditional Roiiart, un mic atelier de articole vestimentare din Câmpina, județul Prahova. În urma noului parteneriat comercial, orice utilizatori de internet pot comanda online foarte simplu produsele realizate de această afacere antreprenorială care se concentrează pe producție manuală de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii de modă, cu respect pentru tradițiile românești și cu multă pasiune implicată.

Ce produse există în gama Traditional Roiiart

Sub marca Traditional Roiiart, sunt produse articole vertismentare lucrate manual, bazate chiar pe materiale fabricate în țara noastră. Pentru moment, tânăra firma antreprenorială fondată de Carmen Alina Pătrașcu, aflată în plină dezvoltare, creează în mod special ii și rochii cusute manual, tradiționale, dar și stilizate, majoritatea unicat, atât pe pânză albă, cât și pe pânză colorată. Iile sunt disponibile pentru toate categoriile de clienți – femei, bărbați, copii.

Atelierul de modă din Câmpina, județul Prahova, include în gama de produse chiar și încălțăminte croșetată, expadrile și ghetuțe, precum și bijuterii croșetate. Tradițiile românești sunt mereu în prim-plan, inspirând toate articolele vestimentare realizate de Traditional Roiiart. “În plan sunt și alte proiecte, legate de colaborarea pentru a țese fote, realizarea de accesorii, dar și de alte obiecte vestimentare care să implice materiale produse în România, stofe și pânze românești. Toate produsele vor fi realizate manual”, spune Carmen Alina Pătrașcu.

Pasiune pentru vestimentație tradițională românească, încă din copilărie

Respectul pentru tradițiile românești se deprinde de obicei în familie, în copilărie. Exact așa s-a întâmplat și în cazul fondatoarei firmei Traditional Roiiart. O sursă de inspirație a fost de exemplu bunica antreprenoarei, de la care spune că a moștenit gustul pentru frumos. Aceasta moștenise la rândul ei un război de țesut, cu care a realizat covoare. În plus, a brodat lenjerii de pat, a tricotat și croșetat, a cusut ii, a croit și cusut la mașină rochii.

Carmen Alina Pătrașcu a învățat să coasă de la mama sa. De asemenea, de la o mătușă care era croitoreasă, aduna toate resturile de materiale și realiza rochițe pentru păpușile surorii ei. Era interesată mereu de articolele vestimentare, de combinații de diverse articole, îmbinând stilul tradițional cu elemente moderne. Încă de la vârsta de 10 ani, a dezvoltat o pasiune intensă pentru modă. Mult mai târziu, la 42 de ani, a decis să fondeze o mică afacere, bazându-se pe abilitățile personale și pe această pasiune, dar și pe dorința de a realiza în mod coerent articole vestimentare care să continue tradițiile populare românești.

Produse unice, românești, acum de vânzare pe stilulmeu.ro

În acest moment, produsele din gama Traditional Roiiart sunt realizate de Carmen Alina Pătrașcu alături de mama sa și de alte câteva colaboratoare. Firma a fost fondată în 2020, deci este încă la început de drum, alimentată de inspirația din tradițiile românești și de obiectivul de a propune clienților produse din materiale de înaltă calitate, lucrate cu maximă atenție la detalii. Fiind vorba despre lucru de mână, se poate spune că fiecare produs în sine este unic, chiar dacă urmează un anumit tipar.

Curajul antreprenoarei de a lansa o astfel de afacere de familie merită aplaudat. La stilulmeu.ro, exact astfel de afaceri dorim să sprijinim, pentru a crește sănătos. Până acum, produsele Traditional Roiiart erau vândute în special la unele târguri, iar online prin canale mai puțin profesionale, neexistând un magazin online propriu. Platforma de comerț electronic stilulmeu.ro vine cu soluția ideală, oferind oportunități de vânzare online cu tehnologie modernă, alături de marketing, PR, promovare online în general.

Beneficii în serie prin dezvoltarea platformei stilulmeu.ro

Pe o piață de modă dominată de articole din import, produsele românești merită promovate. Interesul românilor pentru produsele de îmbrăcăminte și încălțăminte, precum și pentru accesoriile de modă fabricate în România în mici ateliere este în creștere în ultimii ani. Pe stilulmeu.ro, se creează cea mai simplă legătură directă între producător și client, printr-o platformă de tip marketplace cu magazine online ale producătorilor locali. Este sprijinită desigur economia românească, dar în același timp trebuie să subliniem un mare beneficiu pentru consumatori: accesul mai ușor la produse de înaltă calitate, realizate cu pasiune prin muncă manuală.

După cum știți deja, stilulmeu.ro este o platformă de comerț electronic dedicată producătorilor și comercianților locali de îmbrăcăminte, încălţăminte, accesorii, obiecte de decorațiuni interioare, cadouri, din regiunea Sud-Muntenia (județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman). Ca afacere socială, aducem economiei locale beneficii evidente, sprijinim creșterea economică prin acțiune regională.

Afacere românească dezvoltată în spirit modern, european

Grație noului proiect stilulmeu.ro, afaceri antreprenoriale românești precum SC Traditional Roiiart SRL ajung mai ușor în fața consumatorilor, folosind resurse moderne din mediul online pentru promovare și vânzări, cu focus pe eficiență. Dezvoltarea sustenabilă este importantă oriunde în Uniunea Europeană.

De altfel, alegerea produselor regionale nu contrazice spiritul comunitar european. Uniunea Europeană promovează economiile în plan local, ca bază pentru dezvoltarea colectivă, pentru un mediu social și economic sănătos. Creșterea competitivității afacerilor românești pe piața unică europeană este un factor decisiv pentru succesul integrării corecte a economiei naționale în marea familie europeană.

Exemple de produse de la Traditional Roiiart ce pot fi comandate online pe stilulmeu.ro:

Rochie stilizată galbenă Ajur cu Bombi – rochie ce a fost cusută manual pe pânză topită galbenă „Crăița” cu bumbac mercerizat, printr-o tehnică specială de scoatere firelor și reconstrucție a florilor.

Rochie stilizata galbena Ajur cu Bombi

Ie cu buchete mici de lavandă – model unicat, această ie a fost cusută manual pe pânză topită “Anuca”, cu bumbac mercerizat. Crețul, la gât, e realizat manual și e specific zonei Breaza.

Ie cu buchete mici de lavanda

Rochie roșie cu altiță Buclavaua Dublă – din nou un model unicat, această rochie a fost cusută manual pe pânză de bumbac roșie, „Craița”, cu mătase vegetală. Frumusețea acestei rochii e dată de lucrătură, dar și de contrastul culorilor. Cretul este realizat manual și e lucrat în zona Breaza.

Rochie rosie cu altita Buclavaua Dubla

Ie Filtirelul cu trandafiri mari –  ie este cusută manual pe pânză topită „Anuca” cu mătase naturală. “Crengile” cu trandafiri roz-fuchsia sunt realizate printr-o tehnică specială de scoatere a firelor și reconstruirea florii iar ajururile sunt realizate cu mătase naturala, culoarea zmeurei închis. 

Ie Filtirelul cu trandafiri mari

Sursă fotografie: Unsplash

About Author

Stilul Meu este un proiect de economie sociala ce are ca scop promovarea produselor romanesti.