Decorațiuni, Producători

Produse unicat din lemn, 100% sustenabile, 100% românești, de la Workshop on Mars

Produse unicat din lemn de la Workshop on Mars

Un nou partener se alătură proiectului stilulmeu.ro! Căutăm ca fiecare nouă afacere antreprenorială să aducă valoare adăugată platformei noastre, adică produse foarte interesante și utile pentru clienți. Scopul nostru: ambele părți să fie câștigate – antreprenorii să aibă acces mai bun la piața online, iar consumatorii să ajungă mai ușor la comercianți din România, care oferă articole de înaltă calitate, la prețuri corecte. Astfel ar trebui să funcționeze comerțul, toată lumea să fie mulțumită cu orice tranzacție încheiată. În același timp, implicit sprijinim economia românească, prin promovarea afacerilor antreprenoriale, a produselor realizate local, din materiale autohtone.

Conceptul nostru este perfect validat de parteneriatul cu Workshop on Mars. Această marcă modernă aduce pe piață produse unicat, cu totul speciale, folosind lemnul ca materie primă. Privind produsele din Workshop on Mars, este imposibil să nu te impresioneze creativitatea celui care realizează aceste adevărate opere de artă. Sunt mai mult decât produse utile, practice în diverse tipuri de spații, se observă simțul artistic al creatorului și surprinde combinația dintre rustic și modern, natural și tehnologic (prin prisma părții de iluminat).

Produse din lemn cu adevărat sustenabile – iată că este posibil!

De parcă toate elementele uimitoare de la partea de design nu erau de ajuns, există un detaliu ce merită foarte bine subliniat în cazul produselor din gama Workshop on Mars: sustenabilitatea. Cu respect pentru natură, lemnul folosit nu provine în urma tăierii active a pădurilor. Cei de la Workshop on Mars folosesc materiale care în mod normal nu ar fi de folos în industria producției de mobilier și decorațiuni, ci ar ajunge mai degrabă să fie folosite pentru a produce căldură. În loc să fie puse pe foc, astfel de bucăți de lemn capătă o nouă viață. Fără poluare, cu responsabilitate față de mediul înconjurător. Rezultă produse sustenabile, ecologice, biodrgradabile.

Lemnul este prelucrat și conservat, reinterpretat în stil modern. De altfel, cei de la Workshop on Mars folosesc termenul de “înfrumusețare” a lemnului și nu cel clasic, de prelucrare. Un detaliu care expune diferența colosală între o afacere obișnuită în industria producției de mobilier și o afacere 100% responsabilă, sustenabilă, așa cum este Workshop on Mars. În plus, vorbim de capital românesc, materie primă locală, un circuit economic local, deci sprijin pentru economia românească la nivelul său de bază: antreprenoriatul, micile afaceri care împletesc munca și pasiunea.

Produse din lemn premium, la prețuri accesibile

Ne-am obișnuit să folosim tehnologia permanent în viața noastră, ceea ce este foarte benefic, căci ne ușurează diverse procese. Chiar acest website, stilulmeu.ro, este o platformă de comerț electronic, a cărei existență nu ar fi posibilă fără utilizarea tehnologiei digitale. Totuși, deși avem capacitatea, ca societate, de a fabrica foarte rapid diverse produse de serie, iată că natura noastră de bază ne face să ne dorim adesea și produse de tip manufactură, care înglobează munca și pasiunea creatorului, fiind absolut unice, irepetabile.

În ceea ce privește produsele de mobilier și cele de decorațiuni interioare sau exterioare, manufactura a ajuns la categoria premium – lux, ceea ce reflectă caracterul exclusiv, departe de prețul accesibil al produselor de serie. Și totuși, produsele manufacturate de Workshop on Mars, acum disponibile și prin stilulmeu.ro, au prețuri accesibile, foarte prietenoase, mai mult decât rezonabile, dacă analizăm câtă muncă stă în spatele unor astfel de articole.

Colecția Workshop on Mars surprinde tocmai prin alăturarea elementelor naturale cu cele moderne. Nu lipsește tehnologia, în cazul produselor de iluminat. Astfel de articole pot fi integrate în orice tip de design interior, ba chiar vor ajunge să fie piese centrale, care dau o notă de eleganță aparte întregului spațiu.

Articole fabricate în România, în Topoloveni, județul Argeș

Workshop on Mars SRL deține un atelier de prelucrate a lemnului în localitatea Topoloveni, județul Argeș. Alexandru Budin, cunoscut mai nou ca Alex Mars tocmai prin prisma mărcii Workshop on Mars, spune că a pus bazele atelierului de înfrumusețare a lemnului în urmă cu câțiva ani. De la pasiune, a ajuns la o afacere antreprenorială de succes, cu un viitor care parte foarte promițător, căci cererea de astfel de produse este tot mai ridicată.

“Totul a început în anul 2016, când am făurit primul Corp de iluminat decorativ, oferindu-i-l cadou unui prieten, care își construise recent o cabană pe dealul Topoloveniului, orașul meu natal, unde locuiesc si făuresc în prezent. În urma feedbackului pozitiv primit din partea vizitatorilor “Căsuței din padure”, m-am hotărât să las în spate cariera de 12 ani în domeniul vânzărilor și să mă întorc la pasiunea mea din copilarie, lemnul”, povestește fondatorul Workshop on Mars.

Alex Mars a început prin a manufactura după idei propii diverse corpuri de iluminat în stil rustic – modern și a continuat să dezvolte gama până la măsuțe de cafea, mese din lemn masiv cu inserții de rășină epoxidică (epoxy), oglinzi și diverse obiecte decorative, unicat sau în serii limitate. Fiecare proiect este unic, adesea clienții pot avea anumite solicitări speciale, dar viziunea finală aparține până la urmă artistului, așa cum este firesc să fie.

Corpuri de iluminat decorative, mese, birouri, măsuțe decorative, oglinzi și alte produse precum bar vintage, cuier, set de baie sau vinotecă – toate acestea fac parte din colecția Workshop on Mars, aflată mereu în dezvoltare.

Produse cu respect pentru natură, la comandă online pe stilulmeu.ro

“Producem în special piese unicat care se fac remarcate încă de la intrarea în casă și aduc un plus de imagine oricărui spațiu în care sunt amplasate. Primele produse custom made au fost create pentru prieteni, iar apoi ca un efect de domino comenzile au început să crească. Am continuat prin ne expune produsele fizic la târguri de design, iar în prezent ne puteți găsi produsele la magazinul Muzeului Golești din judetul Argeș”, mai spune Alex Mars.

“Noi nu defrișăm păduri / Facem artă cu uscături / Prelucrăm lemne uscate / Adunăm și de prin sate” – iată versuri prin care Workshop on Mars explică modul său original de lucru. Poezia continuă astfel: “Hai să fim și noi popor / Să nu mai fim doar “din topor” / Să ajutam planeta, frate / C-o s-ajungem ca pe Marte / Credeți-mă, nu glumesc / Eu acolo meșteresc!”.

Produsele Workshop on Mars pot fi comandate acum de pe stilulmeu.ro. Pe voi ce v-a atras cel mai mult?

Sursă fotografie: Pexels

About Author

Stilul Meu este un proiect de economie sociala ce are ca scop promovarea produselor romanesti.