Îmbrăcăminte, Producători

Ii populare, inspirate din tradițiile românești, produse de Brâu Muntenesc

ie populara

Interesul pentru articole de îmbrăcăminte bazate pe tradițiile populare românești a crescut în ultimul an. Portul popular tradițional din țara noastră a redevenit la modă în România, tot mai multe persoane alegând să poarte ie în viața de zi cu zi, la evenimente speciale sau chiar la serviciu, în munca de birou. Mai mult decât atât, există colecții ale unor case de modă din afara țării, care s-au inspirat din motivele populare românești. Ia a devenit celebră la nivel internațional și tot mai mulți români aleg să o poarte cu mândrie.

Pasiunea pentru tradițiile populare românești stă și la baza unei afaceri antreprenoriale din Ploiești, județul Prahva. Brâu Muntenesc activează în zona de producție de ii populare brodate mecanic, alături de alte produse de îmbrăcăminte românească tradițională. Mica afacere a început cu o mașină de brodat, o mașină de cusut, o mașină de surfilat și o presă pentru călcat. De la o simplă activitate desfășurată în timpul liber, s-a ajuns la producția continuă, iar cererea de astfel de produse este tot mai mare.

Dragostea pentru tradițiile românești a alimentat spiritul antreprenorial

Afacere tânără, cu doar 3 ani de experiență în sectorul de îmbrăcăminte populară românească, Brâu Muntenesc este rezultatul muncii fondatoarei sale, Mariana Ivan. Aceasta a explicat că dragostea pentru asemenea articole tradiționale datează de foarte mulți ani, ceea ce i-a alimentat spiritul antreprenorial. A studiat intens, a căutat soluții optime, a apelat chiar și la finanțare europeană. Rezultatul: o colecție de ii și alte haine populare românești, în permanentă dezvoltare, cu tot mai multe modele disponibile spre vânzare.

Ii și alte produse din gama Brâu Muntenesc, la comandă online pe stilulmeu.ro

Cei interesați de o ie românească autentică sau de alte articole de îmbrăcăminte inspirate din tradițiile populare românești pot comanda online astfel de produse de la Brâu Muntenesc, direct de pe platforma de comerț electronic stilulmeu.ro. Acest proiect digital inovator recent lansat în sectorul online din România este dedicat producătorilor și comercianților locali de îmbrăcăminte, încălţăminte, accesorii, obiecte de decorațiuni interioare, cadouri, din regiunea Sud-Muntenia (județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman).

Grație platformei stilulmeu.ro, legătura dintre producători precum Brâu Muntenesc și clienți de oriunde din țară se face mult mai simplu. Produsele sunt promovate chiar de magazinul online, iar pentru consumatori există oportunitatea unor achiziții de articole realizate de mici producători din România. Se sprijină astfel mediul antreprenorial din România și economia locală. În plus, există posibilitatea de a cumpăra mult mai simplu, direct de la producători, o mulțime de produse de înaltă calitate, realizate cu maximă atenție la detalii.

Afacere de familie, produse de înaltă calitate, în România

Brâu Muntenesc este o afacere de familie. Totul se întâmplă în atelierul de producție – de la crearea modelelor de broderie, la prodarea efectivă a bucăților de material, cusute ulterior, asamblate pentru a rezulta ii și alte produse bazate pe portul popular tradițional românesc. Cei care cumpără articole de îmbrăcăminte de la Brâu Muntenesc nu doar că aleg să sprijine implicit un producător român care investește multă muncă și pasiune în ceea ce face, dar au parte de articole realizate din materiale de cea mai bună calitate, lucrate cu grijă și interes. În locul articolelor produse în serie largă într-o fabrică, primești articole de îmbrăcăminte care înglobează munca și pasiunea unei mici echipe dintr-un atelier de producție din România.

O afacere precum Brâu Muntenesc este una cu o abordare etică evidentă. Dincolo de obiectivul financiar firesc al unei afaceri, există aici dorința de a avea o contribuție cât mai mare la perpetuarea tradițiilor populare românești. Portul popular românesc, asociat uneori în mod greșit cu vremuri demodate, se dovedește mai modern decât am crede, foarte frumos și potrivit pentru a fi purtat în multe contexte, nu doar la evenimente legate de tradițiile românești.

Ce articole poți să comanzi de la Brâu Muntenesc pe stilulmeu.ro

Iată exemple de produse ce pot fi comandate online din magazinul online stilulmeu.ro, secțiunea de marketplace dedicată producătorului român Brâu Muntenesc:

Ie Tradițională Alb cu Negru

Ie tradițională alb cu negru

Brodată mecanic, din pânză 100% bumbac, acest articol de îmbrăcăminte se bazează pe un model tradițional. În magazinul online pot fi găsite și alte variante de ie tradițională românească – diverse modele, diverse culori utilizate pentru modelele brodate. Astfel de produse sunt disponibile la comandă online în mărimi variate, de la XS până la XXXL. Se pot alege de asemenea ii multicolore.

Set băiat Sabin

set baiat Sabin

Iată un set de îmbrăcăminte caracteristic portolului tradițional românesc, adresat copiilor. Pentru băieți cu vârste de la 3 la 10 ani, se poate comanda online acest set care include ie, pantaloni și ilic. Folosind bumbac de cea mai bună calitate și proceduri specifice, se obține un astfel de produs pentru cei mici.

Rochiță Emma

Rochita Emma

Pentru fetițe cu vârste cuprinde în intervalul 3 – 10 ani, există această variantă de rochiță, cu o cromatică foarte plăcută. Culorile vesele inspiră bucurie și optimism. Rochița, produsă din bumac de calitate superioară, cu atenție maximă la detalii, este realizată în stil tradițional românesc.

Ie Tradițională Bărbătească Portocalie

Ie Tradițională Bărbătească Portocalie

Model tradițional, 100% bumbac, această ie este dedicată bărbaților. Deși cele mai multe comenzi de articole populare tradiționale românești sunt cele pentru femei, iată că există ii tradiționale și pentru genul masculin. Această ie brodată mecanic este de culoare portocalie, cu model alb. Există însă multe alte variante de ii tradiționale bărbătești care pot fi comandate din magazinul online stilulmeu.ro, în secțiunea cu produse realizate de marca Brâu Muntenesc.

Înainte să fie disponibile pe stilulmeu.ro, articolele din gama Brâu Muntenesc se vindeau mai mult în urma comenzilor realizate pe baza recomandărilor de la clienții mulțumiți de achiziții. Acum, aceste minunate articole de îmbrăcăminte care susțin tradițiile românești în stil modern ajung mai ușor să fie cunoscute de cei interesați. Comerțul electronic a ajuns să fie accesat de tot mai mulți români ce se bucură de avantajele mediului digital de cumpărături. Iată, tehnologia avansată ajută la continuarea tradițiilor populare românești, prin demersul comun stilulmeu.ro și Brâu Muntenesc.

Sursă fotografie: Flickr

About Author

Stilul Meu este un proiect de economie sociala ce are ca scop promovarea produselor romanesti.